You are here
עוגיות טחינה משגעות! כל מיני 

עוגיות טחינה משגעות!

בזמן שכל מיני תרבויות ועמים מתווכחים זה עם זה על זכות הראשונים ומתקוטטים מי היה חלוץ הטחינה הראשון בעולם, מעמדה של הטחינה בעולם רק עולה.

מצד אחד, מדינות במזרח התיכון דוגמת עיראק מבקשות להכיר בהן כמגלות השומשום (הבסיס לטחינה). ומן הצד השני, מדינות מאסיה, כגון: קוראה או יפן טוענות לכתר וסבורות שהן הן אלו שגילו לעולם את קסם הטחינה.

קשה להחליט מי צודק ולמי זכות הראשונים. בינתיים חוקרים מצאו עדות לשימוש בשומשום כבר לפני 4,000 שנה, אז שימש השומשום להכנת יין עבור האלים. מאוחר יותר, כ-500 שנה לאחר מכן, נמצאו עדויות ששומשום גודל בהיקפים נרחבים באזורי הפרת והחידקל בעיראק העתיקה, אז השומשום שימש בעיקר להכנת שמן. בנוסף, הסינים, היפנים, ההודים והקוריאנים משתמשים בשומשום כבר אלפי שנים כדבק להצמדת מאכלים או כמרכיב במנות כמו סצ'ואן.

 

כנראה לא נוכל להכריע מי היה הראשון, אבל לפחות אנחנו היהודים לא בסיפור הזה ולא נצטרך לקום ולצעוק "אנטישמיים!!!!", כהרגלנו בקודש. זה עניין של הגויים ושהם יפתרו אותו לבד, לנו יש מספיק בעיות משלנו בארץ זבת החלב והדבש.

אצלנו בבית הטחינה הפכה למרכיב מאוד דומיננטי. אני מקפידה לעשות אותה בעצמי, כדי להימנע מהחומרים המשמרים ומהחומרים הכימיים שהם מכניסים למוצרים תעשייתיים. בכל פעם מחדש אני מוצאת עצמי מופתעת מכמות המאכלים והמנות שניתן להכין עם טחינה. הנה אחת המנות האהובות עליי וכן על כל בני המשפחה שלי – עוגיות טחינה נפלאות! הן קלות להכנה, בריאות ומשובחות במיוחד.

 

מתכון עוגיות טחינה

מאת: הקונדיטור מיקי שמו, אתר סוגת

* המתכון מתאים לכ-50 יחידות.

המצרכים הדרושים:

עבור הבצק:

1.5 כוסות טחינה גולמית.

1 כוס סוכר לבן.

200 גרם חמאה – להוציא אותה מראש מהמקרר כך שתהיה רכה.

מעט מלח.

3 כוסות קמח עוגיות (של סוגת).

שקית אבקת אפיה.

 

לעיטור העוגיות:

אבקת סוכר.

ההכנה:

  • נפו היטב את הקמח.
  • הכנת הבצק:
    • הכניסו לתוך קערת מערבל את הסוכר, החמאה והמלח וערבבו עם הוו גיטרה של המיקסר למשך כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה. ייתכן ותצטרכו לעצור את המיקסר, להוריד עם מרית גומי מדפנות הקערה שאריות שנדבקו.
    • הוסיפו את הטחינה וערבלו במיקסר עד שהיא משתלבת בתערובת הבצק.
    • הוסיפו אבקת אפייה וכן את הקמח והמשיכו לערבל, עד שנותר בצק אחיד.
    • הוציאו את הבצק מהקערה, עטפו אותו בניילון ושימו אותו במקרר לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה הוציאו את הבצק והכינו משטח עבודה מקומח.
  • חצו את הבצק ל-2 וצרו מכל מחצית גליל בקוטר בין 3 ל-5 ס"מ. עטפו כל אחד משני הגלילים בניילון והכניסו שוב אל המקרר, לשעה.
  • בינתיים, חממו את התנור ל-180 מעלות והתחילו לרפד תבנית בנייר אפיה.
  • בתום שעה מוצאים את 2 הגלילים מהמקרר, פורסים אותם למדליונים/עיגולים בעובי של כחצי סנטימטר.
  • מניחים את העיגולים על נייר האפייה שבתבנית, ומשאירים רווח בין עוגיה לעוגיה כך שתוכל להתרחב קצת.
  • מכניסים לתנור וממתינים כרבע שעה. אם עוגיות הטחינה הזהיבו מעט, אפשר להוציא אותן מן התנור.
  • לפני ההגשה אפשר לזרות אבקת סוכר.

 

בתאבון!

 

Related posts

הגדילו את גודל הטקסט
הפעל ניגודיות?